Damesdispuut Perplex

Het ontstaan van Damesdispuut Perplex begon in 2006. Elf enthousiaste dames vonden dat het niet bij Genootschap Perplex moest blijven en besloten daarom de eerste bouwsteen neer te leggen naar dispuutswording. Op 28 juni 2011 was het dan eindelijk zover, wij werden het 20ste dispuut der T.S.V. Plato.

Wij staan bekend om onze diversiteit, creativiteit en gezelligheid. Iedereen bij Perplex is anders en omdat elke Perplexer haar eigen ding kan en mag doen blijft het diverse karakter van het dispuut bestaan. Niet alleen zijn wij er voor elkaar in goede tijden, maar ook als het even wat minder gaat met bijvoorbeeld de studie blijven wij elkaar stimuleren.

Studeren is voor ons belangrijk. Zonder studie is er namelijk geen Perplex. Om het studeren wat draaglijker te maken heeft Perplex gelukkig veel leuke interne activiteiten, zoals de wekelijkse dispuutsavonden, 21-diners en het jaarlijkse Perplexweekend.

Commissies en bestuursjaren bij studieverenigingen zijn niet onbekend voor ons.
Daarnaast zijn Perplexers actief bij Plato. Niet alleen zijn wij op elk feestje te vinden, ook dragen wij bij aan de vereniging door de vele commissies waar menig Perplexer in zit.

Na je jaren ingezet te hebben voor je opleiding, dispuut en vereniging is het moment dan eindelijk daar dat je je diploma hebt behaald. Gelukkig hoeft daar het “mensen Perplex doen staan” echt niet te eindigen, want een ding is voor ons duidelijk: Perplex is voor altijd!

Perplexlied

Het is een feit,
Perplex is voor altijd!
Begonnen als genootschap,
Maar dat was maar voor een aantal jaar.

Want wij gaan door,
Wij zijn gebleven.
Na dit alles wilden wij wel meer.
Sta Perplex,
Keer op keer!

Als je Perplex daar weer ziet staan,
Dan weet je dit zal nooit vergaan!
Want wij zijn creatief, gedreven,
Bescheiden, eerlijk in gedrag.
Nuchter in het leven,
Samen veel gezelligheid en gelach.

Ja wij zijn dispuut Perplex,
In het bruin en ’t blauw door het leven.
Een Perplexer,
Nee dat ben je niet voor even.